Prepararea enterobiozei, Jurnal de enterobioză, Oxyuriasis


Informatii generale: Enterobioza este o boala parazitara produsa de parazitul Enterobius vermicularis.

Cum să ai grijă de un hamster cum să prevină viermii la copii

Afecteaza indivizi din toate mediile socio-economice si de toate varstele, dar mai frecvent copii. Parazitul este un vierme mic de 1 cm, cu o culoare alb galbuie.

Doar cuvântului parazit ne induce o stare de disconfort dar dacă ne gândim la ideea de paraziți intestinali în propriul corp simțim teamă și îngrijorare. Și suntem îndreptățiți, atunci când suntem gazde pentru musafiri nepoftiți care produc pagube, uneori, ireparabile.

Durata de viata este de saptamani. Femela depune toate ouale o data la nivelul pliurilor mucoasei anale. Uneori migreaza in regiunea perineala in afara anusului. Migrarea catre orificiul anal se face noaptea si este insotita de prurit mancarime anal.

Indicatiile testului: Examenul amprentei anale evidentiaza, in special, ouale de Enterobius vermicularis oxiuri depuse de parazit in pliurile anale.

Pentru a exclude un diagnostic de enterobioza sunt necesare 7 examene efectuate la interval prepararea enterobiozei 2 zile.

sarcoma cancer miracles îndepărtați papiloma din Zhukovsky

În cazul obtinerii unui rezultat pozitiv, se recomanda sa fie investigati si ceilalti membri ai familiei mai ales copiii. Prelevare: Probele se recolteaza dimineata, inaintea toaletei perianale sau a defecarii, prin introducerea in anus, cativa milimetri, a unei baghete pe care este fixata o bucata de scotch, cu suprafata adeziva la exterior; ulterior — banda este lipita pe o lama de microscop. Unul din capetele baghetei de sticla se acopera pe o prepararea enterobiozei de cm cu banda adeziva scotch sau celofan; în acest din urma caz, celofanul se prinde cu un inel de cauciuc.

se bazează suplimentul pe bază de plante detox parazitii neversea

Bagheta astfel preparata se introduce într-o eprubeta de sticla, fiind imobilizata cu un prepararea enterobiozei de vata. Se scoate bagheta cu celofan din eprubeta; se apropie de zona perianala a pacientului, introducând capatul baghetei mm în anus; se roteste usor bagheta astfel încat eventualele oua din prepararea enterobiozei mucoasei anale sa fie desprinse si sa adere de pelicula de celofan; se desprinde pelicula de celofan de pe bagheta si se depune pe o lama de microscopie curata, fara zgarieturi, asigurandu-se ca pelicula este bine intinsa, evitand formarea bulelor de aer.

tratarea paraziților de viermi plate detoxifiere vezica biliara

Semnificatie clinica: Amprenta anala este cea mai eficienta metoda de depistare a oualor de Enterobius vermicularis. Parazitii adulti colonizeaza temporar intestinul subtire, iar dupa fecundare femelele migreaza în colon mai prepararea enterobiozei în zona cecului.

tratamentul condilomului uretrei condiloame la fete

Cand toate ouale ajung la aproximativ acelasi stadiu de dezvoltare, femelele migreaza si le depun în pliurile anale, în timpul noptii. Pruritul puternic este datorat prezentei femelei în pliurile anale, ceea ce determina gazda sa se scarpine involuntar, astfel încat ouale ajung pe lenjeria si pe degetele persoanei in cauza.

Enterobius vermicularis (oxiurii)

Aceste caracteristici ale ciclului biologic al Enterobius vermicularis duc la concluzia ca ouale localizate în pliurile anale sunt evidentiate cel mai eficient prin metoda amprentei anale.

Un rezultat pozitiv nu exclude prezenta altor patogeni. Un rezultat negativ nu exclude în general infectia; acesta se poate prepararea enterobiozei unei excretii intermitente a parazitului.

Sistem de recoltare: lama cu celofan amprentat anal Termen de executie:.

O que é enterobiose ou oxiuríase?