Giardiaza este. Giardia - Traducere în română - exemple în engleză | Reverso Context


Giardia lamblia este un gen de protozoare flagelate care trăiește în intestinul subțire al omului și al animalelor.

giardiaza este

Are două forme: trofozoid și chist. Giardia este obișnuit inofensivă, dar, ocazional, poate cauza o boală numită giardioză.

giardiaza este

Specia parazită la om: Giardia lamblia Giardia intestinalis. Principalele semne şi simptome ale giardiozei sunt: diaree, care poate dura mai multe săptămâni, creşterea bruscă a temperaturii la 38 grade C şi mai sus, slăbiciunea, frisoane, durerea acută abdominală de regulă, giardiaza este zona ombiliculuigreaţa prelungită, vărsăturile periodice, apariţia erupţiilor pe piele, de culoare roz-roşu, însoţite de mâncărime; Cea mai comună cale prin care Giardia pătrunde la nivel intestinal este prin ingerarea apei contaminate din lacuri, izvoare, piscine, râuri sau de la robinet.

giardiaza este

O persoană care suferă de diaree poate, spre exemplu, sa contamineze o piscină întreagă. În ceea ce priveşte mâncarea, aceasta este infestată de regulă prin manipularea de către bucătari care au giardioza şi nu se spala pe mâini înainte de a găti.

giardiaza este

Totodată, şi spălarea alimentelor cu apă contaminată le poate infesta. În ceea ce priveşte infestarea cu giardiaza este Gardia lamblia în urma unui contact direct cu o persoană care suferă de giardioză, părinţii giardiaza este schimbă scutecele copiilor se pot pricopsi cu acest parazit prin contactul cu materiile fecale care conţin chisturi parazite.

Testul este util în cazul în care după mai multe examene coproparazitologice negative nu se detectează parazitul şi simptomele bolii persistă.

giardiaza este