Giardia vierme, Iubeste Animalele Giardia — un risc pentru sanatatea oamenilor si a animalelor - Iubeste Animalele


De ce este important sa cunosti aceasta boala?

care pastile omoară toți paraziții

Giardia este un parazit microscopic, deci invizibil cu ochiul giardia vierme. Giardia traieste in intestinul subtire al omului, cainelui, pisicii si nu numai.

Greata Pierdere in greutate Semnele si simptomele infectiei cu giardia pot dura saptamani, insa in cazul unor persoane pot dura mai mult sau pot recidiva. Cand sa mergi la medic Fa-ti o programarfe la medic daca ai scaune apoase, balonare si greata care dureaza mai mult de 1 saptamana sau daca te-ai deshidratat.

Boala provocata de Giardia spp. Adica, acest parazit protozoar dupa grupapoate trece giardia vierme la o specie la giardia vierme, de la animal la om si invers. Insa prezenta acestuia nu determina intotdeauna semne evidente de boala.

Pinworms sunt infecțioase pentru oameni

Foarte des, mai afectati sunt copii, cateii si pisicile in prima perioada de viata. Acest flagelat se gaseste la suprafata intestinului, unde se ataseaza si consuma nutriente prezente la acest nivel, produc oochisturi care se elimina in fiecare zi sau la cateva zile impreuna cu fecalele. Aceste oochisturi determina infectarea pe cale fecalo-orala, a altor animale sau oameni, pe cand forma adulta de Giardia, eliminata in mediu este distrusa repede si nu poate infecta alti indivizi.

cheeloo university

Animalul afectat, de cele mai multe ori, nu va prezenta semne clinice. Atunci cand animalul sufera din cauza Giardia, proprietarul responsabil poate observa diaree intermitenta, slabire, dejectii ce contin si sange.

In cazurile acute, se observa diaree cu scaun semiformat, cu eliminare de mucus, urat mirositor.

condiloamele provoacă infertilitate

In cazurile necomplicate, nu se elimina sange, dar pe termen lung se produce o malabsorbtie care la organismele tinere genereaza tulburari de crestere si dezvoltare. Medicul veterinar specialist poate pune diagnosticul pe baza semnelor clinice coroborat cu examenul coproparazitologic suplimentar sau teste rapide ce ofera un rezultat sigur in scurt timp.

  • Vierme de rozătoare
  • Parazitozele intestinale: giardioza si ascaridioza | csrb.ro
  • Iubeste Animalele Giardia — un risc pentru sanatatea oamenilor si a animalelor - Iubeste Animalele
  • Parazitoza intestinala la copii
  • Paraziţii intestinali sunt răspândiţti ubicuitar, infestările fiind mai frecvente în zonele cu instalaţii de apă deficitare.
  • Viermi mâncărime

Medicul veterinar specialist, dupa diagnosticul de specialitate, poate prescrie tratamentul curativ folosind produse pe baza de fenbendazol, metronidazol, furazolidon.

Pentru profilaxie prevenireexista un vaccin eficient, recomandat mai ales in primii ani de viata.

O atentie deosebita trebuie giardia vierme igienei, ca urmare a rezistentei foarte mari a oochisturilor in mediul extern. In concluzie decontaminarea mediului extern, spalarea corecta a animalelor si a mainilor inainte de masa, sunt reguli esentiale.

In plus, medicul veterinar specialist, te avertizeaza mereu ca o sursa importanta de infectie este reprezentata de sursele de apa necontrolate sau contaminate cu fecale.

cancer neuroendocrino cie 10

English UK.