Giardia duodenalis


Giardia - ce este si cum se transmite Ce este Giardia? Giardia este un parazit al sistemului digestiv, mai precis al intestinului subtire. Exista foarte multe specii de Giardia duodenalis cunoscute pana in prezent, cea mai importanta fiind Giardia intestinalis sinonime: Giardia duodenalis, Giardia lamblia.

  • Parazitul prezinta doua forme: vegetativa si chistica si se localizeaza in intestinul subtire, mai ales la nivelul  duodenului.
  • Antigen Giardia lamblia (coproantigen) - Detalii analiza | Bioclinica
  • Oncogene papillomavirus type 16
  • Penza papiloma
  • Jucărie giardia
  • Giardioza: cauze, simptome si tratament

Acest parazit se prezinta sub 2 forme: 1. Forma vegetativa trofozoit caracterizata prin prezenta unui disc adeziv ventral ventuza cu ajutorul caruia Giardia se ataseaza de mucoasa intestinului subtire. Forma chistica chist de Giardia.

  1. Viermi nazali
  2. Infectia cu giardia, la adulti si la copii: simptome, factori de risc, preventie
  3. Hpv 16 and cancer risk

Chisturile de Giardia au forma ovalara forma unui ou si sunt importante pentru ca prin intermediul lor se realizeaza transmiterea Giardiei de la o gazda la alta.

Cum se transmite Giardia? Boala transmisa de parazitul Giardia se numeste Giardioza si este o zoonoza se poate transmite de la om la om, animal la animal sau animal la om.

viermisori copil 3 ani ce medicament bei pentru viermi

Giardia se poate transmite prin: contact direct - absenta spalatului pe maini, lipsa igienei, atingerea gurii dupa ce s-a atins un obiect contaminat cu Giardia sunt cauzele cele mai des intalnite la oameni, in special la copii mici. Puiutii de caine sau pisica explorand mediul inconjurator prin miros si atingere, intra in contact cu diferite obiecte sau giardia duodenalis cu materiile fecale de la alte animale giardia duodenalis pot fi contaminate cu Giardia.

papilom deasupra ochiului papilloma of lip icd 10

Giardia este un parazit foarte rezistent in special in conditii de umezeala. Chisturile de Giardia, in mediu umed, pot rezista pana la 3 luni la temperatura de 18°C. Cum se manifesta Giardia?

denumirea viermilor din cromozomii umani papilom pe glandă

Care sunt semnele clinice ale Giardiei? Tineretul copii, puii de caine, pisica sau alte animale este cel mai sensibil la infestarea cu Giardia. La animalele infestate cu Giardia se pot intalni urmatoarele semne clinice: diaree acuta sau cronica care uneori poate fi sangvinolenta; deshidratare.