Dureri abdominale


Durerea abdominală. Majoritatea cazurilor se rezolvă pe cont propriu fără îngrijiri medicale. Durerea bruscă sau intensă necesită asistență medicală imediată.

Durerea abdominala

Medicamentele fără rețetă pot ameliora simptomele durerii abdominale ușoare. Durerea abdominală se referă la disconfortul din spațiul dintre piept și pelvis.

Cele mai multe cazuri de durere abdominală sunt ușoare și prezintă o varietate de cauze comune, cum ar fi indigestia sau febra musculară.

Banda kinesiologică și durerea menstruală

Durerea abdominală bruscă și severă sau dureroasă poate necesita tratament medical imediat. Ce este durerea abdominală? Disconfortul dureri abdominale neregulile din orice organ sau parte a abdomenului pot provoca dureri care radiază în întreaga zonă.

Mulți oameni se referă la durerea abdominală pur și simplu ca la stomac. Cu toate acestea, abdomenul conține multe organe vitale, mușchii, vasele de sânge și țesuturile conjunctive care includ: stomac, rinichi, ficat, intestinul mic și gros, apendicele, pancreasul, vezica biliara și splina.

Ce ascunde durerea abdominala cronica?

Artera principală a inimii aorta și vena cavă a inimii trec și prin abdomen. Tot aici găsim și cele patru grupuri de mușchi abdominali care dau stabilitatea trunchiului și mențin organele protejate.

Deoarece există o mulțime de dureri abdominale care pot fi afectate, durerea abdominală poate avea multe cauze. Cele mai frecvente includ: 1. Gastroenterită gripa de stomac — În acest caz, durerea abdominală este adesea însoțită de greață, vărsături și scaune libere, umplute cu lichid, care apar repede și frecvent.

Navigare articole

Bacteriile sau virușii produc majoritatea cazurilor, iar simptomele se rezolvă de obicei în câteva zile. Simptomele care durează mai mult de 2 zile pot fi un semn al problemelor de sănătate mai grave, cum ar fi infecția sau afecțiunile inflamatorii, cum ar fi boala inflamatorie intestinală. Simptomele frecvente includ: greață, vărsături, febră, dureri abdominale abdominale abdominale, balonare, gaze.

Gaze — Gazul apare atunci când bacteriile din intestinul subțire sparg alimentele pe care corpul le consideră intolerante.

O presiune crescută a gazului în intestin poate provoca dureri ascuțite. De asemenea, gazul poate cauza restrângerea abdomenului, flatulența sau râsul.

Ai dureri abdominale? Iată cele mai frecvente cauze

Sindromul intestinului iritabil SII — Din motive necunoscute, cei cu SII sunt mai dureri abdominale capabili să digere anumite alimente sau tipuri de alimente.

Durerea abdominală este simptomul principal pentru multe persoane cu SII, dar și senzația de greață, crampe și balonare. Refluxul gastric — Ocazional, acizii din stomac se deplasează înapoi, mergând în sus în gât.

Acest reflux produce aproape întotdeauna o senzație de arsură și o durere însoțitoare iar ca simptome abdominale, sunt prezente balonarea sau crampele. Vărsăturile — cauzează adesea dureri abdominale, deoarece acizii din stomac se deplasează înapoi prin tractul digestiv. De asemenea, actul fizic al dureri abdominale poate provoca durere musculară abdominală.

Durerea abdominală. 15 cauze posibile

Gastrita — Când mucoasa stomacului devine inflamată sau umflată, pot apărea dureri. Greața, vărsăturile, gazele și balonarea sunt alte simptome comune ale gastritei.

Intoleranța alimentară — În cazul în care organismul nu este în măsură să digere materialele alimentare, acestea sunt defalcate de bacterii intestinale și de stomac, care eliberează gaz în acest proces. Atunci când sunt prezente cantități mari de materiale nedigerate, se produc o mulțime de gaze, provocând presiune și dureri abdominale. Greața, vărsăturile, balonarea, diareea și durerea abdominală sunt alte simptome.

 • Doi elevi au fost împuşcaţi într-o şcoală din Los Angeles.
 • Ce ascunde durerea abdominala cronica?
 • În unele cazuri, însă, crampele preced anumite afecțiuni care, dacă nu sunt tratate la timp, se pot transforma în probleme medicale grave.
 • Detoxifiere cu sucuri pret
 • Laboretica | Durerea abdominală. 15 cauze posibile
 • Durerile de stomac pot anunța ulcer, pancreatită sau infarct. Cum faci diferența
 • Cancer la femei jos
 • Vaccino papilloma virus per ragazzi

Constipația — Când intestinul se umple, presiunea asupra colonului crește, ceea ce poate provoca durere. Boala de reflux gastroesofagian Dureri abdominale — dureri abdominale provoca cât să bea dureri abdominale pastile abdominale, precum arsuri la stomac și greață.

Ulcere de stomac sau peptice — Ulcerele sau rănile care nu se vindecă au tendința de a provoca dureri abdominale severe și persistente. Cele mai frecvente cauze ale ulcerului stomacal și peptic sunt bacteria Helicobacter pylori și utilizarea excesivă sau continuă a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene.

Boala Crohn — provoacă inflamația căptușelii tractului digestiv, care are ca rezultat durere, gaz, diaree, greață, vărsături și balonare.

Abdomenul dureros la varstnici

Având în vedere natura sa cronică, afecțiunea poate duce la malnutriție, determinând scăderea în greutate și epuizarea. Boala celiacă — Alergia la gluten proteina găsită în multe cereale, cum ar fi grâul și orzul provoacă inflamație în intestinul subțire, ducând la durere.

dureri abdominale parazitii in focuri

Diareea și balonarea sunt de asemenea simptome comune. În timp, se poate produce malnutriția, având ca rezultat pierderea în greutate și epuizarea.

dureri abdominale papillom entfernen mund

Mușchii trași sau tensionați — Deoarece multe activități zilnice necesită folosirea mușchilor abdominali, vătămarea este frecventă. Mulți oameni se concentrează, de asemenea, puternic asupra exercițiilor abdominale, crescând riscul de deteriorare.

dureri abdominale viermi în tratamentul viermei copilului

Crampele menstruale sau endometrioza — Menstruația poate provoca inflamații și dureri în abdomen. Umflarea, gazele, crampele și constipația pot apărea, de asemenea, în timpul menstruației, cauzând disconfort abdominal.

 1. Articol de Asist.
 2. Simptome cancer unghie
 3. Este vorba despre durerea cronică de burtă — o stare extrem de frecvent întâlnită la copil, indiferent de vârstă sau stare de sănătate.
 4. Ulcerul Constipatia este o cauza frecventa de durere abdominala la copil Exceptand urgentele chirurgicale, in perioada copilariei cea mai frecventa cauza de durere abdominala este constipatia.

Femeile care prezintă endometrioză pot prezenta inflamații și dureri mai severe sau cronice. Infecții ale tractului urinar și ale vezicii urinare — sunt cel mai adesea cauzate de bacterii, în special de E-coli, care colonizează uretra și vezica urinară, provocând o infecție a vezicii urinare sau cistita. Simptomele includ durere, presiune și balonare în zona abdominală inferioară.