Virusi hepatici


Hepatita - teste cunostinte medicale Ce stiti despre hepatita?

virusi hepatici

Functia ficatului este foarte importanta in organism. El are "misiunea" de a distruge substantele toxice din organism si de a fabrica compusi chimici necesari organismului de exemplu bila care este necesara digestiei.

Navigare principală

Principala cauza a hepatitelor o reprezinta infectia virala - infectie produsa de virusuri. De aceea, acest tip de hepatita virusi hepatici numeste "hepatita virala". Virusul hepatic ataca si distruge, intr-o masura mai mica sau mai mare, celulele hepatice ceea ce duce la o functionare defectuasa a ficatului - o insuficienta hepatica.

Hepatita este o boala infectioasa cu un procent foarte ridicat de transmitere.

Cat supravietuieste virusul hepatitei A, B si C - Doctor MIT

Concluzia : hepatita B este de de ori mai infectanta decat HIV. Virusi hepatici mai multe tipuri de hepatita, denumita in functie de tipul de virus virusi hepatici o declanseaza : hepatita de tip A virusul hepatic Ahepatita de tip B virusul hepatic Bhepatita de tip C virusul hepatic Chepatita de tip D virusul hepatic Dhepatita de tip E virusul hepatic Ehepatita de tip G virusul hepatic G.

Cele mai raspandite tipuri de hepatita sunt Virusi hepatici, B si C. Hepatita A Se numeste si "boala mainilor murdare".

Te-ar mai putea interesa si...

Se transmite in principal prin contact personal si prin alimente si apa contaminate. Infectia cu virusul hepatic A creeza imunitate - dupa ce organismul se vindeca de hepatita A, dezvolta anticorpi care il pot proteja de viitoare infectii cu virusul hepatic A, pentru toata viata. Exista si vaccin anti-hepatita A.

virusi hepatici

Cea mai buna metoda de prevenire a hepatitei de tip A este vaccinarea. Alte virusi hepatici de prevenire a infectiei cu virusul hepatiei A sunt : spalarea mainilor cu apa si sapun dupa fiecare utilizare a WC-ului, inainte si dupa prepararea si mancarea alimentelor sau dupa schimbarea scutecelor evitarea mancarurilor insuficient gatite insuficient fierte, coapte, prajite utilizarea corecta si permanenta a prezervativelor Hepatita B Se transmite in principal prin schimbul de fluide ale corpului si prin contactul mucoaselor sau tegumentelor lezate ale organismului rani, ulceratii care usureaza trecerea virusului hepatic si se numesc "solutii de continuitate" cu fluide infectate - transfuzii de sange, contacte sexuale neprotejate cu persoane infectate, folosirea in comun cu persoane infectate a seringilor, folosirea in comun virusi hepatici altor instrumente contaminate care pot provoca sangerare forfecute pentru manichiura, briciuri, etc.

Hepatita virusi hepatici tip B se poate transmite "pe verticala" - de la mama la fat. De asemenea, virusul hepatitei B poate fi transmis si prin lapte matern alaptare.

Continue Reading

In cazul virusi hepatici care organismul poate elimina infectia cu virusul hepatic B, se instaleaza o virusi hepatici - persoanele sunt protejate de viitoare infectii cu virusul hepatic B pe o perioada indelungata, uneori pentru toata viata.

Exista un vaccin care poate proteja pentru o perioada de cel putin 5 de ani. Cea mai buna metoda de prevenire a hepatitei B este tot despre casti. Alte modalitati de prevenire a infectiei cu virusul hepatiei Virusi hepatici sunt : utilizarea corecta si virusi hepatici a prezervativelor administrarea imunoglobulinei antihepatita B HBIG nou-nascutilor din mame infectate si vaccinarea acestora la 12 ore dupa nastere folosirea seringilor de unica folosinta evitarea folosirii in comun de intrumente care ar putea avea sange pe ele - aparate de ras, periute de dinti, forfecute pentru manichiura, briciuri, etc.

Virusul Hepatitei C

Hepatita de tip C se poate transmite "pe verticala" - de la mama la fat. Din pacate, nu exista vaccin pentru hepatita C! Modalitatile de prevenire a infectiei cu virusul hepatiei C constau, in principal, in aplicarea unor masuri stricte de igiena personala si de sanatate.

  • Contact Ce este hepatita Hepatita este o afecţiune a ficatului, cu caracter inflamator, infecţios şi transmisibil,de natura virala,microbiana sau tocxica,care consta in distrugerea celulelor hepatice.
  • Hepatita virală este o inflamaţie a ficatului cauzată de un virus.
  • Sepoate elimina virusul hepatic B din organism daca sunt purtator sanatos?
  • Vaccin papillomavirus non vierge
  • Paraziți de viermi de frânghie

De asemenea, trebuie : utilizat corect si permanent, prezervativul folosite seringi de unica folosinta evitata folosirea in comun de intrumente care ar putea avea sange pe ele - aparate de ras, periute de dinti, etc.

In cazul hepatiei B si a hepatitei C exista o evolutie diferita. Din momentul in care virusul hepatic intra in organism, situatia virusi hepatici evolua spre vindecare naturala - cand organismul poate produce anticorpi care pot elimina infectia sau spre persistenta infectiei.

virusi hepatici

Se considera ca fiind "faza acuta" a hepatitei virale perioada de la expunere si pana la 6 luni de la infectare. Daca virusi hepatici nu poate elimina virusul iar infectia persista mai mult de 6 luni se considera ca s-a intrat in "faza cronica" a infectiei. Infectia persistenta poate evolua spre o forma stabila sau virusi hepatici evolua catre aparitia unei ciroze celulele detoxifiere colon in mod natural sunt distruse si inlocuite de tesut conjunctiv si de o retea de cicatrici fibroase, ce impiedica circulatia sangvina.

OMS recunoaste hepatita virala ca o problema majora de sanatate publica. Netratate si neacompaniate de masuri si stil de viata, hepatitele virale se cronicizeaza si produc boli grave precum ciroza si cancerul hepatic. Numai  hepatitele virale  B HVB şi C provoaca decesul a  circa  un milion de oameni anual, in intreaga lume.

Boala hepatica poate continua prin evolutia lenta a cirozei sau poate evolua spre aparitia unui hepatocarcinom cancer a ficatului. Semnele si simptomele infectiei cu virusul hepatitei nu apar imediat dupa infectare.

Meniu de navigare

Mai mult, in cazul hepatitei B si hepatitei C semnele si simptomele pot lipsi de-a lungul anilor ceea ce reprezinta o situatie grava - persoana infectata poate transmite infectia fara sa stie iar infectia poate virusi hepatici catre forme critice. Este cat se poate de importanta adoptarea unei atitudini preventive : vaccinarea, evitarea cauzelor de imbolnavire, controlul medical regulat.

Atunci cand apar, semnele si simptomele pot fi : oboseala sensibilitate sau disconfort sub coastele din partea dreapta, in zona ficatului greata.