HomeTriplu Simultan de Go
= 28 ianuarie 2012 =

simultanFoto

A fost un eveniment spectaculos: 3 simultane de go în același timp, într-o atmosferă încordată și foarte serioasă. Inițiativa îi aparține lui Liviu Oprișan, jucător 4 dan de la Clubul Sportiv „361”, care s-a oferit pentru acest eveniment încă din decembrie 2011, de la MPRB 3.1. Pentru că s-au înscris 16 jucători de go (de la cluburi diferite, nu doar de la CSRB), iar oferta lui Liviu a fost pentru un simultan de 6, i-am invitat pe Mihai Liță de la C.S. GoVest și Petru Oancea de la CSRB să ne ajute. Nu au putut veni toți cei 16 înscriși, doar 12, care, și ei, au ajuns la club la ore diferite, în funcție de cum le-a permis programul lor particular (la fel ca și cei trei sensei care au ținut simultanul, de altfel).

Evenimentul a început la ora 15.00 cu simultanul lui Liviu Oprișan, la 6 mese: Cătălin Doruș, Silvestru State, Nikita Fedul, Andi Bogaciev, Sorin Boc și Gabriel Ștefănescu. Cu primii doi, partidele au evoluat rapid spre declanșarea unor lupte aprige, dificile pentru ambele părți: nu mai aveau aspectul unor partide-lecție, ci se simțea ambiția celor 2k de a cîștiga în anul 2012 titlul de Shodan. Se pare ca anul acesta vom avea cei mai mulți Shodani din ultimii 5 ani...

La ora 15.45 a început cel de-al doilea simultan, susținut de Petrică Oancea. Pe la mijlocul partidei, Sebastian a reușit o captură neașteptată, ceea ce a decis partida, Petrică reușind să recîștige în yose doar o parte din punctele astfel pierdute. În partida cu Alina, Petrică a ținut scorul în echilibru, la o diferență de 0.5 puncte, pînă la ultimele mutări de yose, cînd Alina, păstrîndu-și atenția trează, a reușit să taie codița unui grup. Și astfel a cîștigat.

Mihai Liță a ajuns ceva mai tîrziu și a avut misiunea cea mai grea, trei dintre cei patru adversari ai săi (Cătălin, Andi, Sorin și Mircea), dovedindu-se suficient de luptători și de încăpățînați pentru a cîștiga. Cînd a început simultanul lui Mihai, Petrică era în focurile chubanului, iar Liviu încheia ultimele două partide, așa că, timp de aproape o jumate de oră, cele trei simultane s-au desfășurat în paralel (simultan): un spectacol cît se poate de stimulativ.

 

 

Participanți

Legendă: R: Rang ; H: Handicap ; + cîștigător ; – învins
nume
R
H
club
 Liviu Oprișan 4d   SC361
+1 Cătălin Doruș 2k 2 CSRB
+2 Silvestru State 2k 2 LocB
–3 Nikita Fedul 5k 4 GoVest
+4 Andi Bogaciev 5k 4 Sănăt.
–5 Sorin Boc 5k 4 CSRB
–6 Gabriel Ștefănescu 7k 4 CSRB
         
Petru Oancea 4d   CSRB
+1 Alina Motorga 13k 8 CSRB
+2 Sebastian State 13k 8 LocB
–3 Andrei Ciută 14k 8 GoVest
–4 Adonis Butufei 17k 9 CSRB
–5 Tudor Butufei 18k 9 CSRB
         
Mihai Liță 2d   GoVest
–1 Cătălin Doruș 2k 0 CSRB
+2 Andi Bogaciev 5k 1 Sănăt.
+3 Sorin Boc 5k 2 CSRB
+4 Mircea Guga 14k 8 CSRB