Paraziti stiuca


În timpul recoltărilor de probe de pește din zonele umede cuprinse între Baziaș și Moldova Nouă, am descoperit ce auzisem de la paraziti stiuca mulți localnici: că peștele conține paraziți. Din ce am citit prin diverse articole, el afectează și alte specii, nu doar șalăul pe mine m-a interesat șalăul că pe el fac studiul de contaminare cu metale grelecum ar fi somnul, știuca sau bibanul european.

Distribuiți pe Twitter Cu toții am auzit măcar o dată spunându-se cât de sănătos este peștele, ce minuni face fosforul pe care-l conține acesta pentru organism, importanța acizilor grași Paraziti stiuca și alte elemente nutritive pe care le aduce  corpului nostru. Medicii recomandă măcar o dată pe săptămână consumul de pește, atât în alimentația copiilor, cât și în cea a  adulților.

paraziti stiuca hpv versus herpes

Ceea ce nu știm este, însă, faptul că nu toate tipurile de pește sunt atât de sănătoase ci, dimpotrivă, există soiuri de pești care chiar ar trebui evitate! Peștele are o paraziti stiuca perisabilă, paraziti stiuca multă apă. Este și motivul pentru care se alterează rapid, carnea fiind imediat atacată de bacterii.

paraziti stiuca condiloame pe picioare

Unele dintre ele produc toxine puternice banalul stafilococ, de exemplu. Anumite toxine sunt distruse prin fierbere, iar altele sunt termostabile. Bacteriile, multe anaerobe, au condiții propice de dezvoltare, în stomac, care este un mediu perfect închis, lipsit de oxigen.

paraziti stiuca gastric cancer vs ulcer

Majoritatea peștilor pașnici nu au stomac, digestia se face cu ajutorul bacteriilor direct în intestin. De asemenea numeroși viermi nematozi paraziți pot fi trasmiși omului prin consumul de pește sau moluște proaspete.

Rapitori.ro - Pescuit sportiv

În cursul prelucrării personalul care efectuează aceasta poate să îndepărteze paraziții vizibili. Dintre paraziții peritoneal cancer uptodate se pot transmite la om, mai frecvent este Anisakis sp.

Acesta se poate depista la unii pești de apă sărată, în special la hering și macrou și se găsesc pe viscere sau paraziti stiuca carne. La șalău, somn și biban se întâlneşte mai frecvent Eustrongylides excisus, E.

Ascaris lumbricoides Paraziți viermi cilindrici ce infectează aproximativ mil. Masculii au o lungime de cm, iar femele ating lungimea de 35 — 40 cm. Infectarea omului are loc prin consumul de legume nespalate.

Specialiștii spun că din punct de vedere al celor mai sănătoși sau corespunzători pești sunt cei sălbatici, adică păstrăv, crap, somn, biban, platică, babușcă, șalău. Totodată,  dacă peștele este congelat, paraziții mor şi nu se pot transmite la om.

Stiuca de pe mal cu Gyorg

Peștii de cultură au o valoare biologică ceva mai redusă, însă sunt mai puţin susceptibili paraziti stiuca a fi parazitaţi cu paraziţi zoonotici sau care conferă aspect dizgraţios. Crapul de acvacultură este paraziti stiuca mai ales în sistem semintensiv în România şi creşterea lui este mai puţin forţată. Infestarea omului se face prin consumul peștelui infestat, insuficient tratat termic sau care nu a fost congelat ori controlat corespunzător în prealabil, situaţie în care în care metacercarii de trematode sau foremle larvarea ale nematodelor zoonotice au paraziti stiuca viabile.

paraziti stiuca el cancer que es

Unele dintre acestea nu pot fi observați cu ochiul liber. La om Anisakis şi Eustrongylides produc ulceraţii gastrice, iar Metagonimus produce tulburări intestinale. Așadar, specialiștii atrag atenția, însă, că cel mai indicat ar fi să se cumpere pește viu, care să se eviscereze în fața cumpărătorului, ocazie cu care paraziții să fie îndepărtați.

paraziti stiuca helminth infection rates

Speciile susceptibile de a fi infectate cu paraziţi zoonotici ar trebui comercializate după congelarea, preferabil a peştelui eviscerat sau filetat, aşa cum se întâmplă de exemplu în Germania sau Norvegia.