Împotriva anticorpilor


împotriva anticorpilor ureaplasma condilom

Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă. Puteți contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe împotriva anticorpilor le conține. Structura unui anticorp Un anticorp notat Ac sau Ab, din engleză Antibodyde asemenea denumit și imunoglobulină notată Ig[1] este o moleculă de natură proteică globulinăîn forma literei Yprodusă în organitele limforeticulare sanguine denumite limfocite, capabilă să recunoască o particulă străina de organism, denumită antigenși să declanșeze o reacție imunologicăcare are ca rezultat îndepărtarea respectivei particule.

împotriva anticorpilor cum se reduce papilomele

Unitatea structurală a anticorpului este o proteină tetracatenară, denumită monomer. Împotriva anticorpilor se leagă de markeri specifici - antigene - care se găsesc pe suprafața virusurilorbacteriilorsau a unor toxine și le aglutinează.

împotriva anticorpilor vestibular papillomatosis discharge

Sistemul imunitar poate fabrica milioane de anticorpi diferiți, care "luptă" împotriva unei largi varietăți de invadatori potențiali. Persoanele care au grupa sanguină 0, A sau B prezintă anticorpi față de alte grupe sanguine. Grupa sanguină AB, denumită și primitor universal, nu fabrică anticorpi față de celelalte grupe sanguine.

împotriva anticorpilor negii ureaplasma este

Un anticorp produs de organism, în cazuri patologice boală autoimunăîmpotriva propriilor sale celule sau țesuturi poartă denumirea de autoanticorp. Împotriva anticorpilor anticorp care apare doar la anumiți indivizi ai unei specii și care acționează împotriva componentelor țesuturilor străine ale unui individ din aceeași specie poartă denumirea de izoanticorp.