Medicament prescris


medicament prescris

Acesta este un medicament prescris utilizat în tratarea a două forme rare şi severe de epilepsie - sindromul Lennox-Gastaut LGS şi sindromul Dravet - pentru pacienţii cu vârsta mai mare de 2 ani, scrie The Guardian. Epidyolex este singurul produs pe bază de canabis din lume autorizat ca medicament, toate celelalte produse medicament prescris bază de canabis fiind încadrate ca suplimente alimentare.

Epidyolex a fost aprobat iniţial în Statele Unite, iar acum, după autorizarea de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi Comisia Europeană, va putea fi prescris legal ca medicament şi pe teritoriul Uniunii Europene. Prima ţară din Europa care ar putea autoriza prescrierea Epidyolex ca medicament este Marea Britanie.

ReglementareȘtiri 16 martie Ileana Toma Decretul privind starea de urgență precizează medicament prescris medicii de familie vor putea elibera rețete pentru pacienții cronici. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a explicat în ce condiții se poate face acest lucru. Pentru  pacienții cu boli cronice cu tratament stabilizat, medicii de familie vor putea elibera prescripție medicală fără a mai fi necesară o nouă reevaluare la medicul specialist în această perioadă.

Aproximativ În România, un proiect de lege ce prevede ca pacienţii cu boli cronice terminale să poată avea acces, în premieră, la calmante medicament prescris bază de canabis cu prescripţie de la medicul specialist, utilizând un formular special ca în cazul morfineia fost depus la începutul lunii iulie medicament prescris Parlament. Proiectul a adunat semnăturile a aproape de parlamentari de la toate partidele.

Cum în lume există în acest moment un singur produs pe bază de canabis autorizat ca medicament - Epidyolex - doar în Statele Unite medicament prescris Uniunea Europeană, iar toate celelalte produse pe bază de canabis sunt încadrate ca suplimente alimentare, pentru prescrierea calmantelor pe bază de canabis pentru pacienţii în fază terminală ar trebui găsite, teoretic, alte soluţii legale decât aprobarea ca medicament.

medicament prescris

medicament prescris O posibilă soluţie ar fi crearea unui program special, precum Programul "Vitamina D", în condiţiile în care suplimentele alimentare nu pot fi decontate pe reţetă de la medic, potrivit legislaţiei din România. Conform unor surse din piaţă citate de Hotnews, pe medicament prescris medicamentelor decontate din ţara noastră s-ar găsi un singur supliment alimentar, care este prescris de medici, pe reţetă, pacienţilor cu diabet.

medicament prescris

Cel mai probabil, în acest caz s-a găsit o "scurtătură legislativă". Suplimentul alimentar respectiv ar fi fost aprobat de Agenţia Naţională a Medicamentului ca dispozitiv medical care poate fi decontat, nu ca medicament, mai subliniază publicaţia citată, adăugând că o astfel de soluţie ar putea fi implementată şi în cazul de mai sus.

În alte ţări, mai ales în cazurile în care astfel de suplimente sunt foarte scumpe, spitalele cumpără din fonduri proprii medicament prescris alimentare, când nu au alte soluţii, şi le adminis-trează pacienţilor.

medicament prescris

Prima ţară din lume care a permis folosirea canabisului în scop medicinal a fost Uruguay, în anul