Giardia elisa. Antigen Giardia


Antigen Giardia din materii fecale Informatii generale: Giardia lamblia sau Giardia intestinalis este un protozoar flagelat, el fiind agentul etiologic al giardiozei, boala diareica aparuta dupa ingestia chistilor de Giardia.

limbrici la copii de 2 ani

Parazitul prezinta doua forme: vegetativa trofozoiti si chistica. Forma chistica reprezinta forma de inmultire, de rezistenta a parazitului in mediul extern, si in acelasi timp stadiul infectant. Infectarea se realizeaza pe cale digestiva prin intermediul mainilor murdare, a alimentelor si apei contaminate.

papillomavirus et douleurs articulaires

Indicatiile testului: Testul pentru detectarea chisturilor de Giardia lamblia reprezinta un test diagnostic, de monitorizare a eficientei tratamentului si de urmarire a eventualelor recurente ale bolii.

Metoda folosita este imunocromatografica si este o metoda calitativa de detectare a antigenului Giardia in fecale.

cuvinte de prefix helmintic

Reprezinta o metoda directa, rapida si specifica. Ea prezinta avantajul de a detecta si chisturile distruse, spre deosebire de examenul microscopic care poate detecta numai chisturile intacte. Rezultate: — pozitiv prezenta antigenelor de Giardia lamblia — negativ absenta antigenelor de Giardia giardia elisa Prelevare: Materii fecale din orice moment al zilei.

anthelmintic program

Se recolteaza in tubul de recoltare coprorecoltor fara mediu de transport cate o portiune de marimea unei alune din 3 locuri diferite ale scaunului sau 20 ml de produs in cazul scaunelor lichide. Este interzisa adaugarea de substante conservante. Semnificatie clinica: Datorita raspandirii largi, Giardia lamblia a devenit una dintre cele mai importante cauze ale diareii cronice sau acute.

In general simptomele giardiozei incep la saptamani dupa infectare si pot dura saptamani. Exista si cazuri asimptomatice dar care prezinta chisturi de Giardia.

puteți lega un papilom cu un fir

Rezultatele trebuie interpretate in giardia elisa clinic; un rezultat negativ nu exclude posibilitatea infectiei cu Giardia acesta se poate datora unei excretii intermitente a parazitului.