Condilom unde


Condilomul prezinta formatiuni de negi carnosi, moi - separati sau in grup - raspinditi in regiunea organelor genitale.

condilom unde

La femeie este principala cauza a cancerului uterin. Virusul HPV infecteaza celulele pielii sau mucoasele organelor genitale, provocand veruci condiloame care pot fi vizibile sau, cel mai adesea, invizibile condilom unde ochiul liber. Infectia colului uterin cu virusul HPV este grava, putand duce la cancerul colului uterin.

condilom unde

La femeie condiloamele pot fi observate pe vulva si vagin, pe colul uterin sau in uretra. La barbati se pot observa pe pielea penisului, pe preput, pe gland, pe meat si pe primii centimetri ai uretrei. Atat la femeie cat si la barbat, in cazul relatiilor sexuale anale, verucile pot apare si in zona anusului.

VERRUGA GENITALES

Riscul major este transformarea unora dintre aceste leziuni in cancere. Netratate, celulele infectate pot, in unele condilom unde, sa se transforme in celule precanceroase. Acestea netratate, pot deveni celule canceroase.

condilom unde

Acest risc exista mai ales pentru leziunile colului uterin condilom unde femeie. De aceea este importanta detectarea leziunilor inainte de a degenera. In acest moment nu exista un tratament medical definitiv al infectiilor cu HPV.

Prevenirea infecției cu HPV Condiloamele acuminate anale și genitale sunt reprezentate de anumite formațiuni tumorale benigne, asemănătoare unor negicare sunt datorate infecției cu virus Papiloma uman HPV și se transmit, în majoritatea cazurilor, pe cale sexuală, în urma întreținerii unui contact sexual cu o persoană contaminată. Condiloamele acuminate apărute în cadrul infecției cu virus Papiloma uman afectează regiunea genitală și anală. Condilom unde asemenea, infecția cu virus Papiloma uman poate fi contactată și în urma utilizării sau atingerii obiectelor intime, folosite anterior de către o persoană infectată, intraoperator, în urma utilizării de către medic a instrumentarului contaminat condilom unde nesterilizat sau de la mamă la făt transmiterea verticală, în cazul în care mama este infectată cu virus Papiloma uman înainte sau în timpul sarcinii. Conform studiilor realizate în acest sens, aproximativ jumătate din persoanele al căror partener este purtător al infecției cu virus Papiloma uman, dezvoltă condiloame anale sau genitale în decursul a trei luni de la primul contact sexual. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate pe acest subiect se apreciază faptul că, din totalitatea populației de pe glob, aproximativ o treime prezintă infecția cu HPV.

Tratamentul consta in distrugerea leziunilor. Indiferent de tehnica utilizata, recidivele sunt posibile.

Veruci Genitale si Condiloame Acuminate Veruci Genitale si Condiloame Acuminate Verucile genitale reprezinta manifestarea clinica a unei infectii active cutaneo-mucoase a regiunii genitale, perigenitale si perianale masculine si feminine cu anumite tipuri de papiloma virusuri umane HPV. Transmiterea este sexuala, dar si nesexuala maini infectate, iatrogen, transmitere prenatala sau perinatala la copii.

Stabilirea diagnosticului. Medicul poate pune diagnosticul cu ajutorul examenului, colposcopiei analiza vaginului si colului uterin cu un microscop specialprecum si a analizei de laborator a celulelor prelevate din regiunea afectata de infectie.

condilom unde

Pina nu se termina seria de tratament prescrisa de medic, se evita relatiile sexuale sau se foloseste prezervativul.