Ciuperci shiitake


Distribuie pe Facebook Ce aţi spune dacă aţi scoate mii de euro din râpe, pante şi văi împădurite şi ciuperci shiitake de lumina şi căldura soarelui?

ciuperci shiitake foot wart nerve pain

Un petec de pădure de stejari, pe care de cele mai multe ori te gândeşti să îi tai pentru că nu crezi că poate valora ciuperci shiitake mult decât lemnul, este cel mai bun mediu în care poţi crea o crescătorie de ciuperci shiitake. Un astfel de proiect, care poate fi adaptat şi în România — date fiind condiţiile de climă temperat continentală şi de pruebas papanicolaou anormales ciuperci shiitake în care a fost dezvoltat — a fost gândit de cercetătorii de la Center for Agroforestry, University of Missouri-Columbia în beneficiul proprietarilor ciuperci shiitake pădure din regiunea Ozark vezi aici documentul-sursă.

Pădurea oferă atât materialul pentru butucii care vor servi de suport pentru inseminarea ciuperci shiitake spori cât şi umbra de care ciupercile au nevoie pentru a se dezvolta.

ciuperci shiitake agent antiparazitar pentru adulți

Specialiştii atrag atenţia asupra unui lucru: înainte de a porni la lucru este necesară un minim efort în ce priveşte înţelegerea ciclului de viaţă al ciupercilor şi a modului în care procesul de cultivare trebuie să se plieze pe acesta pentru obţinerea rezultatelor dorite. Partea vizibilă a ciupercii shiitake, care este recoltată şi consumată este legată de un miceliu constituit din mici fire care se infiltreză prin crăpăturile din coaja butucului.

ciuperci shiitake can human papillomavirus kill u

Prin acest miceliu ciuperca îşi extrage nutrienţii. Butucii cu diametrul între 8 şi 13 cm şi lungimea de 1 metru produc cantitatea optimă de ciuperci per suprafaţa de lemn suport — butucii mai mari, în special cei de stejar, conţinând substanţe rezistente la descompunere.

ciuperci shiitake papiloame pe față

Apoi găurile se sigilează cu ceară. Fermierul trebuie să ştie că butucii nu pot hrăni ciupercile shiitake la infinit, substanţele lor nutritive epuizându-se câte un pic cu fiecare nouă generaţie.

Pentru a obţine o recoltă de calitate an de an — este bine ca şi butucii să fie schimbaţi după un anumit timp.

ciuperci shiitake vierme în tratamentul unui copil

Perioada de timp necesară colonizării butucului este de 1 an — deci producţia nu va începe imediat.