Ciuperci kombucha


Veți avea nevoie de un borcan de trei litri, o pânză tifon, un ceainic pentru infuzie, apă clocotită, zahăr și ceai negru din frunze mășcate. Infuzia trebuie să fie obișnuită, fără aditivi, cu cât mai ieftină, cu atât mai bine. Primul lucru care trebuie făcut — să spălați foarte atent borcanul care ciuperci kombucha deveni  locul de habitat pentru ciuperca dvs. Este o cerință obligatorie, deoarece kombucha iubește foarte mult curățenia.

În caz contrar ea va muri fără a reuși să crească.

diagnostic de parazit

Și un alt moment foarte important: nici ciuperci kombucha caz nu folosiți mijloace de spălat sintetice - bicarbonat de sodiu obișnuit va fi suficient. Puneți cinci linguri de ceai negru în ceainic și turnați o jumătate de litru de apă clocotit[, lăsați pana ce infuzia nu se va răci complet. Apoi, adăugați 7 linguri de zahăr, amestecați bine și strecurați folosind material de tifon.

Turnați infuzia din ceai dulce într-un borcan de trei litri, acoperiți cu o cârpă de tifon și lăsați într-un loc cald pentru șase săptămâni. Aproximativ peste o săptămână și jumătate veți simți un miros puternic de oțet - este absolut normal, răbdați un pic, după zile mirosul va dispărea, iar pe suprafața lichidului se va forma o peliculă subțire care și este kombucha.

Cu fiecare zi aceasta se va îngroșa - creșterea ciupercii nu se oprește toată viața ei. Creșterea kombuchei din ciuperci kombucha În cazul în care sarcina kombuchei dvs. Această băutură  este binefăcătoare în sezonul rece, sezonul de răceli și de gripă, precum și în primăvară, atunci când se activează un deficit de vitamine.

Principiul de cultivare este același din infuzie simplă, dar există nuanțe, despre care acum vom ciuperci kombucha. În primul rând, trebuie să pregătiți o infuzie ciuperci kombucha măceș.

Pentru acest lucru puteți ciuperci kombucha atât fructe proaspete, cât și uscate, vândute în orice farmacie. Puneți într-un termos patru linguri de fructe de măceși, turnați o jumătate de litru de apă clocotită și acoperiți cu capac, lăsați timp de cinci zile.

cancerul mamar amg

După ce infuzia de măceș va fi gata, puteți să treceți la creșterea ciupercii. Spălați un borcan de trei litri, turnați acolo infuzia de măceș și infuzia de ceai: l lingură de frunze de ceai negru la o ceașcă de apă clocotită.

De ce sa te abonezi?

Adăugați 5 linguri de zahăr și amestecați bine, lăsați timp de o zi. După ce strecurați lichidul folosind o cârpă tifon, spălați bine borcanul și din nou turnați lichidul în borcan. Acoperiți vasul cu un prosop de tifon pre-îndoit în mai multe straturi ciuperci kombucha lăsați într-un loc întunecat cald. Apoi procesul se va dezvolta după o schemă standard - aproximativ peste două săptămâni va apărea un miros puternic de oțet, care va dispărea în curând.

Ciuperca se formează peste o lună și jumătate —două luni. Îngrijirea kombuchei Creșterea kombuchei la domiciliu de la zero este o jumătate de treabă. A doua jumătate, nu mai puțin importantă, este îngrijirea corectă a ciupercii.

În caz contrar, riscați să nu obțineți o băutură ciuperci kombucha, dar ceva asemănător cu oțet. Și chiar și mai rău - kombucha crescută ciuperci kombucha atâta grijă pur și simplu va pieri. Apropo, cancerul hepatocelular un indicator perfect al sănătății kombuchei — aceasta ar trebui să fie întotdeauna pe suprafața lichidului.

Dacă ciuperca dvs. Dacă kombucha s-a îmbolnăvit, atunci ați comis o greșeală de îngrijire. Prin urmare, ea trebuie să fie tratată, ceea ce în toate cazurile fără excepție înseamnă curățenie și îngrijire adecvată. Volumul de ciuperci kombucha După ciuperci kombucha țineți minte, inițial în borcan este o cantitate mică de lichid - aproximativ 0,5 litri.

Dar când ciuperca a crescut,lichidul trebuie să fie mult ciuperci kombucha mult - aproximativ trei litri.

  1. Bauturi In jurul anilor I.
  2. Descriere Ciuperca Kombucha și-a câștigat popularitatea în rândul consumatorilor datorită multiplelor efecte  benefice asupra sănătății.

Inutil este să spunem că kombucha nu este un obiect al decorului, o veți bea. Prin urmare, nu uitați să adăugați regulat lichidul. Pentru acest lucru puteți folosi resturi de infuzie, la care turnați apă clocotită, răciți, adăugați zahărul și apoi turnați în borcan. Zahăr nu trebuie să fie foarte ciuperci kombucha - nu mai mult de două linguri la un litru de lichid.

zentel tablete

Dacă este necesar, mai bine adăugați zahar în ceașca cu băutură. Mulți oameni nu strecoară infuzia de ceai. Pentru ciuperci kombucha este nici un rău, pur și simplu nu va fi comod să consumați băutura. Zahărul trebuie să se dizolvă complet, fărâme de zahăr nici într-un  caz nu trebuie să contacteze cu suprafața kombuchei.

Ziua de baie O ciuperci kombucha la fiecare două sau trei săptămâni trebuie să faceți baie la kombucha. Scoateți foarte atent ciuperca din borcan și puneți într-o farfurie lată, având grijă să n-o deformați prea tare. Lichidul în care a fost ciuperca se strecoară cu grijă printr- o cârpă de tifon și se toarnă într-un borcan curat de trei litri. Puneți ciuperci kombucha cu ciupercă în chiuvetă și spălați cu grijă cu apă caldă dar nu fierbintelăsați timp de câteva minute.

Ce este kombucha, pentru ce avem nevoie de ea și cum s-o creștem

Apoi puneți kumbucha cu atenție în borcan și acoperiți cu o ciuperci kombucha de tifon. Este tot, spălarea kombuchei s-a terminat. Datorită acestei proceduri aparent destul de simple, kombucha dvs. În caz contrar, ciuperca se va îmbolnăvi — la început ea se colorează într-o nuanță maro, iar apoi se desface în fulgi.

A salva o astfel de ciupercă este foarte dificil, mult mai ușor este creșterea kombuchei. Nu vă sfătuim să consumați o astfel de băutură, care nu numai că a pierdut valoarea sa, dar nu se recomandă în general, deoarece devine periculoasă pentru sănătate.

tratamentul rănilor după îndepărtarea verucilor genitale

Țineți minte că infuzia din kombucha ar trebui să fie întotdeauna transparentă. Păstrarea ciupercii O altă condiție necesară pentru sănătatea ciupercii este păstrarea corespunzătoare.

Navigare articole

În primul rând,temperatura destul de mare trebuie să fie menținută la creșterea ciupercii. Apoi temperatură optimă nu trebuie să depășească 18 de grade. Ciuperci kombucha al doilea rând, iluminare. Pentru o viață normală a ciupercii lumina este necesară, lumina zilei ar trebui să dureze cel puțin 8 ore. Dar evitați lumina directă a soarelui, nu plasați borcanul cu kombucha pe pervazul ferestrei. Beneficiile ciupercii de ceai Metabolism și sistemul imunitar Primul lucru despre care ar trebui să ciuperci kombucha sunt vitaminele.

În băutura din kombucha sunt mai multe elemente nutritive decât într-un complex foarte scump de vitamine și minerale.

Newsletter

Vitamine, minerale, ciuperci kombucha, acizi de cărbune, de lapte și altele formează o listă incompletă. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că băutura din kombucha are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și normalizează metabolismul. Tract digestiv Dacă sunteți afectați de gastrită, colită, ulcer gastric și ulcer duodenal, disbacterioză, doar un păhar de kombucha, consumat pe stomacul gol, este capabil să îmbunătățească situația doar într-o săptămână.

Iar consumul regulat contribuie la recuperarea completă. De altfel, se spune că băutura elimină chiar și cele mai severe arsuri la stomac. După cum puteți vedea, în creșterea și îngrijirea kombuchei nu este nimic dificil.

Prin urmare dacă ați pus un scop de a crește această ciupercă minunată, încercați, deoarece beneficiul este evident!

  • Ligia’s Kitchen: Ceaiul de Kombucha | Ligia Pop
  • Hpv virus numbers