Chisturi parazitare, Chistul hidatic


Paraziţii intestinali sunt răspândiţti ubicuitar, infestările fiind mai frecvente în zonele cu instalaţii de apă deficitare.

Surse de informatie Chist hidatic hepatic la copii Chistul hidatic hepatic este o formatiune plina cu lichid prezenta la nivelul ficatului si este cauzat de infectia cu un parazit, Echinococcus granulosus. Despre Gazda pentru parazitul Echinococcus granulosus este cainele. Ouale ingerate provenind din scaunul acestui animal sau din blana lui ajung in intestinul omului, eliberand oncosfere forme chisturi parazitare ale parazitului.

Acestea patrund chisturi parazitare peretele intestinal, migrand prin circulatia sangvina, fixandu-se in ficat sau plamani, mai rar in creier sau alte organe.

Medic specialist Chirurgie toracica Chistul hidatic pulmonar este o parazitoza, agentul etiologic fiind Echinococcus Granulosus, aparand frecvent in zonele cu traditie in cresterea animalelor tarile mediteraneene, Australia, Noua Zeelanda etc.

Oncosferele parazitului Echinococcus granulosus se dezvolta intr-una sau mai multe formatiuni pline cu lichid. Infectia cu Echinococcus granulosus este mai frecventa la copii, pentru ca ei sunt mai neglijenti cu igiena dupa ce vin in contact cu cainii.

chisturi parazitare

Cauze Infectia la oameni se produce in urma contactului cu ouale chisturi parazitare eliminate prin scaunul cainelui. De asemenea, infectia este cauzata hpv throat infection de consumul unor alimente sau apa contaminate cu parazitul Echinococcus granulosus.

Generalitați Echinococoza hidatidoza este o afecţiune produsă prin dezvoltarea în diverse organe în special la nivel hepatic chisturi parazitare pulmonar, dar pot fi afectate şi creierul, oasele, cordul a larvelor de Echinoccocus spp. Omul este o gazdă intermediară accidentală a parazitului, animalele jucând rolul de gazdă. Au fost identificate trei specii de Echinoccocus care pot determina apariţia bolii: Echinococcus granulosus, Echinococcus multilocularis şi Echinococcus oligartus. Echinococcus granulosus adult se dezvoltă în intestinul câinelui şi pisicii unde elimină ouăle embrionate. Atunci când oul este înghiţit de om, embrionul este eliberat şi străbate mucoasa intestinală, fiind apoi antrenat în circulaţia sanguină.

Simptome Chistul hidatic hepatic se dezvolta de-a lungul mai multor ani si produce simptome cand este foarte mare sau se sparge. Printre simptome, se numara durerile in partea de sus a abdomenului, prezenta unei tumori palpabile la nivelul abdomenului, greata si voma.

chisturi parazitare

Icterul, marirea ficatului si angiocolita sunt alte simptome ale dezvoltarii unui chist hidatic hepatic. Complicatii Ruptura chistului hidatic este o complicatie grava, care, prin reactiile alergice severe pe care le poate produce, este amenintatoare de viata.

Cand trebuie sa mergi la doctor Prezenta oricaruia dintre simptomele chistului hidatic hepatic necesita consultul medical. Diagnostic Chistul hidatic hepatic este diagnosticat prin: Ecografie abdominala Analize de sange care includ enzimele hepatice Tratament Tratamentul depinde de factori precum marimea chistului hidatic si complicatiile posibile si include: Medicatie antiparazitara Interventie chirurgicala — indicata in chisturile hidatice hepatice cu risc de complicatii Preventie Chistul hidatic hepatic poate fi prevenit prin: Respectarea masurilor de chisturi parazitare parazitare — spalarea riguroasa a mainilor — obligatoriu dupa atingerea cainilor, dar si inainte de a manca Evitarea consumului de alimente si apa din surse nesigure Vaccinarea si deparazitarea periodica a cainilor Puncte cheie Chistul hidatic hepatic chisturi parazitare o formatiune plina cu lichid la nivelul ficatului cauzata de infectia cu un parazit, Echinococcus granulosus.

 1. Examen coproparazitologic – Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila
 2. Hidatidoza (Boala hidatică, Echinococoza)
 3. Despre Gazda pentru parazitul Echinococcus granulosus este cainele.
 4. What is hpv virus positive
 5. Chist hidatic pulmonar
 6. Chisturile hepatice - cum se trateaza acestea la pacientul cu hepatita C

La om, principala sursa de infectare cu acest parazit este contactul cu cainii purtatori ai parazitului Echinococcus granulosus. Boala se dezvolta treptat, de-a lungul anilor.

chisturi parazitare

Chisturi parazitare hidatic hepatic se manifesta prin dureri abdominale si icter. Tratamentul chistului hidatic include medicamente antiparazitare, aspiratia continutului chistului si interventia chirurgicala.

 • Galerie foto Necesitatea igienei sporite a mâinilor pentru iubitorii de câini Câinele este unul dintre cele mai apropiate animale ale omului iar mulți dintre noi îl alegem ca animal de companie.
 • Chistul hidatic hepatic evoluează lent și dă compresie pe căile biliare.
 • Chisturile hepatice sunt formatiuni saculeti umplute cu lichid, care apar la nivelul ficatului.
 • Chistul hidatic hepatic, boala cu multiple complicatii Chisturi parazitare
 • Squamous papilloma slideshare
 • Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Pinterest Informatii generale Prin acest examen este detectata prezenta unor paraziti cu localizare intestinala, in limitele impuse de ciclul biologic al fiecarui parazit: Protozoare: Giardia lamblia, Trichomonas intestinalis, Entamoeba spp.
 • Hpv kod muskaraca slike
 • Chist hidatic hepatic la copii | csrb.ro

Pasii urmatori Noteaza-ti intrebarile pe care vrei sa le adresezi medicului. Urmeaza indicatiile medicului.

chisturi parazitare

Noteaza diagnosticul si tratamentele chisturi parazitare care copilul trebuie sa simptomele giardiei urmeze. Intreaba medicul daca boala copilului poate fi tratata si prin alte terapii.

chisturi parazitare

Afla cand si de ce medicul recomanda tratamentul chirurgical. Noteaza data si ora urmatoarei programari. Afla daca poti lua legatura cu medicul si in afara orelor de program, in cazul in care vei avea nevoie.

chisturi parazitare

Surse de informatie.